Forum Jam.pl

Polskie forum Jamiroquai
Teraz jest Pn 06 wrz, 2010

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Zaloguj

Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pt 12 wrz, 2008 
Synkronized
Synkronized

CitizenZK napisał(a):
Ja zainteresowałem sie wreszcie porządnie twórczością Łony :) Nie mogę dorwać całych płyt w Internecie, to kompletuję powoli :) Zarąbiaszczo pozytywny polski Hip-Hop. Nie słucham hip-hopu, ale to sa tak cudne i z jajem nuty, że WOW! I jeszcze kopalnia cytatów :)

Zgadzam się w stu procentach <3

Łona po prostu miażdży :D

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: Cz 25 wrz, 2008 
Dynamite
Dynamite

Ulubiony album: TWM
Na Allegro szczególnie trudno dostać pierwszą płytę...

Łona jest :10ton: ;)

Tytuł:
PostNapisane: Śr 17 gru, 2008 
Emergency on planet earth
Emergency on planet earth

Nie wiem czy slyszeliscie o takim zespole jak Energy Drink.
Tutaj daje wam linka do Myspace'a
2 kawalek rzadzi- glamorous.

Tytuł:
PostNapisane: Cz 18 gru, 2008 
Dynamite
Dynamite

Ulubiony album: TWM
Ano niezłe :) Podoba mi się to połączenie z D&B: perka zapodaje megasiście. Fajny są też te utw. na żywo Roll Me A Pet, She’s :)

Tytuł:
PostNapisane: So 20 gru, 2008 
Instrumental
Instrumental

hmm sporo tego słucham a że są to baaardzo różne gatunki muzyczne to za bardzo nie da się ich wymienić w kolejności np od najbardziej ulubionych. po prostu włączam to na co mam akurat nastrój. ale z tych najważniejszych dla mnie to: M.Manson, Rammstein, Emigrate, Iron Maiden, Bruce Dickinson, Coma Normalsi, Strachy na lachy, Lao Che, Czesław Śpiewa, Happysad, Metallica, Nick Cave, Nirvana, Placebo, RHCP, U2, Blue Machine i wiele innych

Tytuł:
PostNapisane: Cz 25 gru, 2008 
Synkronized
Synkronized

Ulubiony album: S
PSIQS napisał(a):
Na Allegro szczególnie trudno dostać pierwszą płytę...

A ja mam! Mam - nabyłem! :)

Grzegorz Ciechowski

Tytuł:
PostNapisane: Cz 25 gru, 2008 
A funk odyssey
A funk odyssey

Jazz jazz jazz jazz... ostatnio klasyka- Miles Davis, Coltrane, Ella Flitzgerald, Sarah Vaughan. :)

Tytuł: Re: [Muzyka] Czego słuchacie poza Jamiroquai?
PostNapisane: Pt 12 mar, 2010 
Synkronized
Synkronized

Hmm…właściwie to nie wiem jak zacząć..
Nie wiem jakie są rekordy w przerwach w wypowiadaniu się niektórych członków na tym forum o ile mogę to tak ująć..w każdym razie ja ostatni raz udzieliłam się na nim baaaaaaaardzo dawno (rok i ile nie półtora..sama już nie wiem ?!).
Powody? Cóż w moim przypadku nastąpiło tzw. zmęczenie materiału (przynajmniej tak mi się wydaje..). Czas kiedy dość często zapisywałam swoje spostrzeżenia i refleksje na jamie to był jednocześnie czas bardzo intensywnego (hehe) zasłuchiwania się w Jamiroquai, tak więc w pewnym momencie po prostu potrzebowałam jakiejś odskoczni (tzn. w sumie tak to się jakoś naturalnie potoczyło :) ). I tutaj uwaga –nie oznacza to wcale, że funk jako całość i Jamiroquai przede wszystkim przestał mnie interesować i przerzuciłam się na..powiedzmy heavy metal :]..(dobra może lekka przesada :D )… Jedyna zmiana jaka nastąpiła po tej przerwie (w 100% pozytywna) to poszerzenie muzycznych horyzontów , które nadal dryfują gdzieś w funkowo-soulowych okolicach :unibrow: .
Powód drugi..może trochę prozaiczny ale związany z jakimś ogólnym rozproszeniem (koniec szkoły itd…), zmianą otoczenia, zainteresowań (z racji tego, że nie zdecydowałam się kontynuować nauki w zdobytym już zawodzie --->muzyk :D i moje studia nie za wiele mają z nim wspólnego).
Nie chcę żeby ten post zabrzmiał jak jakieś przeprosiny bo uważam, że okresy ochłodzeń i wyjątkowej fascynacji na polu muzycznym są czymś naturalnym..w końcu każdy miewa różne okresy i jak już napisałam w większości przypadków przynoszą one wiele dobrego ..nie mówiąc już o powrocie do JMQ :twm: (kto z Was miał taką dłuższą przerwę? No i jak się słucha po „powrocie” ? :D zdwojona siła oddziaływania, no przynajmniej w moim przypadku:P).
Na koniec parę tytułów, które w ostatnim czasie wpadły mi w ręce :
-oczywiście nowa płyta Poluzjantów
-Maxwell – Blacksummer’snight (tak, tak pisze się razem)
-Young Disciples – Road To Freedom
-Jamie Cullum – Pursuit
- D’angelo – Voodoo
-Joss Stone – Colour Me Free
- Raphael Saadiq – The Way I See
-Amos Lee (2 płyty dla lubiących się trochę zrelaksować przy bardzo spokojnej muzyce :) Supply And Demand i Last Days At The Lodge)
Pewnie żadnego sensacyjnego odkrycia dla większości z Was tutaj nie ma, mimo wszystko polecam przesłuchać tym, którzy może się jeszcze nie zetknęli :) ..oczywiście to tylko mały wycinek tego co bym polecała :)

PostNapisane: Pt 19 mar, 2010 
Greatest hits
Greatest hits

Jamie Cullum - ja najbardziej kocham płyty Catching tales i Twenty something. I marze o jego koncercie, pojechalabym tez do naszych sasiadów, gdyby gdzies gral, niestety tylko w Niemczech bedzie w te wakacje i Francji, a ja myslalam o bardziej slowianskich okolicach...
Raphael Saadiq - nie znam go az tak dobrze, ale uwielbiam kawałek "Grown folks", no i oczywiscie kultowe "Get involved" z Q-Tip :)
Jasne, ja tez miewalam przerwy w sluchaniu Jamiro. Nawet teraz nie slucham ich jakos intensywnie, w ogole ostatnio mniej muzyki slucham, prawie nigdy nie ma mnie teraz w domu, a jak wracam, to ide spac ;)
Poluzjanci - hehehe :D Moja pierwsza dorosla plyta, na ktorej jestem wymieniona :D szpaaaan :D
Jade w ten weekend z przyjacielem do Torunia - bierzemy laptopa i mozliwe, ze puszcze mu jakies DVD muzyczne Jamiro, on ich niby zna i lubi, ale tak bardzo ogólnie zna, a ja jakos do tej pory nie mialam wielkiej potrzeby "ewangelizowania" go, moze nadrobimy w pociagu :)
Ola, a co studiujesz?

PostNapisane: Pn 22 mar, 2010 
Synkronized
Synkronized

Kierunek, na którym jestem do tej pory jest dla mnie wielkim zaskoczeniem :P wylądowałam na stosunkach międzynarodowych na krakowskim Uniwersytecie Ekonomicznym :). Jak na razie jestem bardzo zadowolona a co z tego wszystkiego wyjdzie to czas pokaże.. :). W moim przypadku wszystko jest możliwe zwłaszcza, że nie mam jakiś sprecyzowanych planów na przyszłość (no może oprócz intensywnego podróżowania co zawsze mnie pociągało :P :lol: ).

PostNapisane: Wt 23 mar, 2010 
Greatest hits
Greatest hits

Oooostro :)
U mnie dziwnie, ale pozytywnie, choc nietypowo :) Zawsze byłam przekonana, ze to ja bede nadawac muzyczny ton swoim znajomosciom... Ze bede przekonywac do jamiro... A ostatnio slucham ich zdecydowanie mniej... a podązam muzycznie za swoim przyjacielem, który osącza mnie (nie osacza, tylko własnie osącza :) ) spokojną muzyką soundtrackową i całkiem dobrze sie w tym czuje :) Spokój, relaks :)

PostNapisane: Pn 29 mar, 2010 
Synkronized
Synkronized

czendo napisał(a):
Oooostro :)
Zawsze byłam przekonana, ze to ja bede nadawac muzyczny ton swoim znajomosciom... Ze bede przekonywac do jamiro... A ostatnio slucham ich zdecydowanie mniej...

No więc właśnie...tak o czasami bywa :) btw masz jakieś swoje ulubione tytuły z muzyki filmowej :)? a jeśli tak (w co nie wątpię :P) to zdradź :D może podłapię coś ciekawego a przy okazji mogłabym Ci też polecić parę tytułów bo akurat tego typu muzyki trochę mam i od czasu do czasu bardzo lubię posłuchać :D (taka muzyka z "Pachnidła" chociażby :) ).

PostNapisane: Wt 06 kwi, 2010 
Greatest hits
Greatest hits

Nie znam sie jeszcze na tym dobrze, zwłaszcza gdy ktos wkłada mi słuchawke mptrójki do ucha i mówi "posłuchaj tego" :) Ale bardzo pasuje mi taka muzyka jak z K-Pax albo American beauty. Mogłabys mi coś polecic? :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1